Суд відмовив банку у стягненні кредиту на підставі пропуску строків позовної давності

      26 червня 2017 року в одному із столичних судів, розглядалась цивільна справа за позовом комерційного банка до позичальника споживчого кредиту, про стягнення заборгованості за кредитом та відсотків за його користування, а також застосування штрафних санкцій. Банк посилався виключно на три докази, це кредитний договір, розрахунок заборгованості за таким договором та на затверджені Банком «Умови та правила надання кредитних послуг». Інших первинних документів банк не надав.

При цьому, банк в своїх розрахунках надавав завідомо неправдиву інформацію щодо сплати клієнтом чергових платежів по кредиту, в частині точних дат оплати та сум.   

Адвокатом по цивільним справам була вироблена стратегія захисту, та зібрані докази щодо неможливості проведення таких фінансових операцій клієнта, клопотання про витребування доказів із банку, а також подано заяву про застосування строків позовної давності по всім вимогам банку.

Суд доводи адвоката врахував, визнав той факт, що Позивач пропустив строки на звернення до суду, та відмовив в позові Банку, - в повному обсязі.

З тестом рішення та всіма обставинами по справі Ви можете ознайомитись перейшовши за посиланням